A+ A A-
Kia Des Brumes Des Bois

Kia Des Brumes Des Bois "Hilma"

Hilma.... Hmm.... Hilma on se koira jollaisen weimarin olen aina toivonut saavani. Herranjestas tämän neidin riistaviettiä. Jo ensimmäisillä kerroilla, kun käytin sitä noin puoli vuotiaana pelloilla juoksemassa näin, että sillä on liikkumisen ilo. Noin seitsemän kuisena vein sitä jo pelloille joissa tiesin olevan riistaa. Hilmalla oli ensimmäisestä peltoreissusta asti tiedossa miksi siellä pellolla ollaan. Ihan ensimmäisellä reissulla se ei vielä seisonut fasaaneja vaan pöläytteli niitä ilmaan, mutta sillä oli kuitenkin kova into niitä löytää. Toisella kerralla alkoi sitten seisominenkin onnistua. Sillä näytti olevan pakonomainen tarve kaivaa fasaanit vaikka mistä esille. Se esitti ehkä vakuuttavampia seisontoja joita olen weimarin koskaan nähnyt esittävän. Niin sähköisiä, että sen viiksikarvatkin tuntui olevan jäykkinä:D Tosin sitten iski tämän vahvan riistavietin toinen puoli esille,, korvat menivät tyystin kuuroiksi. Toinen syksy alkoi todella vaikeana ja näytti ettei Hilmalla ole metsällä saati koekäytössä virkaa. Se metsästi täysin itselleen. Kovaa kovaa työtä ja "nuijimista" se vaati mutta loppu syksyä kohti oli koira käsissä jopa niin hyvin että sille saatiin koe palkinto. Kova komentaminen ja rajoittelu vaati kuitenkin veronsa ja haku ei ole vielä auennut alkuperäiselle tasolleen uudelleen. Uskon silti vahvasti että jahka Hilmalle saadaan enemmän pudotuksia ja mieleen se että lintuja saadaan myös yhdessä, avautuu hakukin uudelleen laajemmaksi. Kokeessa tuomari sanoi kuitenkin, että hausta kuvastuu voimakkaasti pyrkimys löytä riistaa :)

Hilmalla on äärettömän kova vartiointivietti. Se ihan varmasti kuuluu ja kauas kun pihaan tulee vieraita. Kotona Hilmaa pitää aisoissa Jussi, Hilman kaveri kani:) Nähtäväksi jää kauanko kanin ja Hilman kaveruus kestää:) Kissaa Hilman mielestä on erittäin mukava ajaa puuhun heti kun silmä välttää. Toistaiseksi ainakin kaveruus myös kissan kanssa on kunnossa. Vieraita kohtaan Hilma on aluksi varauksellinen, mutta katsottuaan tulijan ystävällismieliseksi Hilmakin ottaa mielellään rapsutukset vastaan. Se on ollut todella mukava reissukaveri maailmalla näyttelyjä- ja koulutuksia kierrellessä, koska se osaa rauhoittua totaalisesti silloin kun ei olla töissä.

Ulkomuodollisesti Hilman suurin vika on sen kinnerahtaat takaliikkeet, mutta muutoin se on kaunis koira joka on saanut jokaisesta yli vuoden ikäisenä käymästään näyttelystä erinomaisen. Hilman ongelma kehässä onkin sen "maalaisuus". Peräkylillä lehmien vartiontiin tottunut Hilma ei niin kauheasti välitä näistä misseilyistä ja siksi se tahtoo aina hävitä sertin toisille samantasoiselle kavereille :) Hilman jälkikasvusta on siis kuitenkin lupa odottaa ihan mukavan näköisiä koiria.

Vesi on Hilman suuri rakkaus, uiminen intohimo :)

Kasvattajan kommentti pentueesta:

One of the most beautifull pedigree with working dogs that we can find in Belgium or France actually. All the best working dogs of this 15 last years in Belgium, France & Germany are in the pedigree. One of the most beautifull marriage with the best West European hunting lines + talrous showshampions dogs.
We can tell : As Working Dogs : 5 Field-Trials Champions, 12 Trialers, 22 dogs on 30 have 1 or more qualifications in field-trials or working tests and are hunting regularly.
In Beauty : 13 Beauty Show Champions whom 4 International Champions of Beauty, 2 Belgian Ch., 1 Belgian Winner, 1 Ch. of Nederland, 1 Ch. of Denmark, 1 Ch. of Luxembourg, 3 Ch of France, + talrous dogs that have obtained CAC & CACIB.
Test for Hip Dysplasia : 24 dogs on 30 have been tested for hip dysplasia and are Free of it.

Hilman vahvuuksiin jalostuskoirana lasken ehdottomasti sen kovan riistavietin ja varhaiskypsyyden. Hilma on 9 pentueen katraasta joista kolme on jo nuorten luokassa palkittu koetuloksella. Sen linjoissa on tervelonkkaisia ja -kyynäräisiä koiria. Pentueesta 5 on kuvattu alle 2-vuotiaana ja kaikilla tulos A. Autoimmuunisairauksia, allergioita, sydän-, silmä- tai muita sairauksia ei ole todettu ainakaan lähimmässä suvussa. Hilma tulee myös toimeen vieraiden koirien ja muiden eläinten kanssa. Kotona sillä on kaverina kaneja ja kissa, sekä tietysti lehmä.

 

Isä

himanisa

  • VJP, HZP, VGP, WG2WF1
  • GOLO VON ZEHNTHOF
  • Lonkat: A

 

Emä

 

hilmanemo

  • ChIB (Intuch), ChIE (ISCh),
  • ChB (B.Ch)
  • TAN, TST, BCE
  • HIKE DES BRUMES DES BOIS
  • Lonkat: B

 

1. sukupolvi2. sukupolvi3. sukupolvi4. sukupolvi
VDH/STBW130/02 GOLO VOM ZEHNTHOF
3 pentuetta
VDH44/95 RENO VON DER WAPELBURG
1 pentuetta
VDH8957/92 KENO VON DER WAPELBURG
1 pentuetta
 
 
DGSTB8153/88 HEXE VON DER WAPELBURG
3 pentuetta
 
 
STBW394/98 OTTI VOM WELFENLAND
1 pentuetta
STBW9379/93 CARO VOM ZEHNTHOF
3 pentuetta
DDR8830 EDDI VOM SUENTHAL
DGSTB39461 ZILLA VOM ZENTHOF
DGSTB5/96 GESA VOM UPHUSER GRASHAUS
2 pentuetta
DGSTB8949/92 JACCO VON DER WAPELBURG
DGSTB8763/91 ANNA VOM ZEHNTHOF
LOSH1035818 C.I.B C.I.E. BE CH HIKE DES BRUMES DES BOIS
C.I.B 1 pentuetta
LOSH0963925 C.I.B FR CH BE CH DJINN DES BRUMES DES BOIS
C.I.B 1 pentuetta
NHSB2109031 C.I.B DK CH NL CH LU CH BOGËI OF NIKE'S RESIDENVE
C.I.B 1 pentuetta
 
 
LOSH0885684 ARTEMIS DES BRUMES DES BOIS
1 pentuetta
 
 
LOSH0974155 BE CH EIDI DES BRUMES DES BOIS
1 pentuetta
LOF018265/04066 SOCRATE DU DOMAINE DES BREVONNES
1 pentuetta
 
 
LOSH0816621 C.I.B VIATKA
C.I.B 2 pentuetta
LOSH0776122 ULISS DE L'EAU BLANCHE
LOSH0767384 TWIGGY

sukoka2  kennelliitto-300x67