A+ A A-

P-PENTUE WEIMARINSEISOJA

P-pentue synt 8.6.2013 4 urosta ja 4 narttua.

 Ppentue

-P-pentue alkoi ilmoitella tulostaan perjantai iltana. Hilma oli jo pe-la välisen yön seurannassa, mutta ensimmäinen pentu syntyi la iltana klo 20. Ensimmäisen ja toisen pennun välissä oli useampi tunti, mutta sitten pentuja alkoi tupsahdella tasaiseen tahtiin. Viimeinen pentu syntyi su aamuna kolmen jälkeen. Neljännen uroksen synnyttyä kerkesin jo miettiä tuleeko tästä ensimmäisen spanieli pentueemme toisinto jossa oli vain uroksia, mutta ei. Hilma oli vain järjestelmällinen, ensin pojat ja sitten tytöt. Saldona neljä urosta ja neljä narttua. Pennut painoivat 550gramman molemmin puolin. Jossain vaiheessa sivun loppuun ilmestyy linkki josta voi löytää kuvia pennuista.

-Ensimmäinen viikko takana ja Hilma ja pennut voivat hyvin. Kaikki pennut ovat kasvattaneet tasaisesti painoaan. Kovasti menevät jo eteenpäin vaikkei näkö vielä pelaakkaan :) Hilma hoitaa edelleen pentujaan tunnollisesti, vaikka nyt jo uskaltaa hetkiseksi pentujaan jättääkkin. Sivun loppuun on lisätty nyt linkki josta pääsee katselemaan pentujen kehitystä kuvin.

-Toinen viikko alkoi kynsien leikkauksella. Silmät alkoivat rakoilla puolen viikon paikkeilla ja loppu viikkoa kohden mennä vipellettiin jo aika vauhdilla. Alku viikosta Hilma oli vielä aika väsynyt pentujen hoitelusta, mutta loppu viikolla alkoivat jo pienet vaeltelut pellolla olla mieleen. Vuorokausirytmi meinasi Hilmalla myös kadota valoisien öiden ja pentujen 24/7 hoitamisen myötä. Rouva saattoi kolmen aikaan yöllä pyydellä ihan pokkana ulos iltakävelylle. Tällä viikolla pennut saivat nimet :)

-Kolmannella viikolla koettiin pieni takapakki hienosti sujuneeseen alkuun kun Hilmalle tuli nisätulehdus. Yhdestä nisästä kerkesi alkaa mätä vuotaa ennenkuin huomasimme vaivan. Nyt Hilmalla on kuitenkin jo lääkitys ja paraneminen on vauhdissa. Pennuille alettiin kuitenkin jo antaa vähän kermaviiliä maisteltavaksi ettei Hilmalla olisi niin kova työ kipeän nisän kanssa. Myös ensimmäinen madotus ja autoilu on koettu. Pentue käväisi täällä kasvattajan luona mammakoiran kanssa tapaamassa uusia tulevia omistajia. Koko lauma matkusti hiljaa ja rauhassa, eikä tuntunut huomaavan mitään ihmeellistä olevan tapahtumassa. Pennut pysyvät jo pieniä hetkiä hereillä ja kovasti haroittelevat leikkimistä vaikka suurinosa ajasta kuluu edelleen kasvaessa ja nukkuessa :)

-Neljännellä viikolla ollaan alettu maistella ruokia jo ihan tosissaan. Riisi, kananmuna, jauheliha ja raksut kaikki kuuluvat nyt ruokavalioon. Tällä viikolla kahdeksikosta kasvoi oikeita pikku koiria jotka jo kommunikoivat ja vastaavat jutteluun. Tulevat kutsusta paikalle, heiluttavat häntää ja kiipeävät kilpaa syliin. Ensimmäinen ulkoilu suoritettiin 4 viikon synttäreiden kunniaksi :) Ruoho maistui kaikille ja kiviäkin olisi ollut kiva maistella, mutta se kumma kyllä kiellettiin heti alkuunsa.. Autoilu sujuu edelleen mallikkaasti. Lauma tutustui myös vieraisiin koiriin, kun kasvattajan luona vieraillessa kolme narttua teki tuttavuutta. Kaikki olivat mielellään tutustumassa myös toisiin koiriin.

-Viidennellä viikolla ulkoiltiin jo enemmänkin. Sakista alkaa löytyä jo melkoisesti vauhtia ja sotkua tulee siinä mukana :/ Ruoka maistuu koko porukalle edelleen riippumatta siitä mitä kupin sisältö on. Karkailu on myös tämän pentueen pravuuri. Aidat ei paljoa pidättele vaan hetken taikojen jälkeen koko pesue vaeltelee ympäri taloa :D Ulkona Hilma on tarkka pennuistaan. Antaa niiden kyllä leikkiä vapaasti, mutta pitää tarkasti silmällä ettei kukaan katoa omille teilleen ja palauttaa vaeltelijat muiden seuraan.

-Kuudennella viikolla on aloitettu emosta ja muusta pentueesta erossaolo treenailut. Pieniä hetkiä aikaa vain yhdelle pennulle kerrallaan, mutta kun näitä on se kahdeksan menee siihenkin jo oma tovinsa. Näinä hetkinä on pennuista alkanut erottua uusia jänniä piirteitä mitä ei välttämättä näy silloin kun on muut pennut ympärillä. Joku joka ei itsestään niin suurta numeroa ole pitänyt onkin nyt paljastunut oikein sylikoiraksi kun ei siitä sylistä ole tarvinnut kilpailla jne. Pentuja on myös testailtu linnuillla ja siivilla sekä myöskin ihan ulkopuolisen testaajan avulla hieman luonteita. Nartut olivat kehityksessä veljiään edellä joka saralla kuten tässä iässä yleensäkkin. Testi meni kaikilla hyvin eikä kenenkään kohdalla ollut tarvetta edes harkita testin keskeyttämistä. Pikku hiljaa alkaa olla myös selvillä kuka minnekkinpäin Suomea tulee muuttamaan :)

-Viimeinen yhteinen viikko sisälsi mm. eläinlääkärin tarkistuksen ja sirutuksen. Kahdelta pennulta löytyi mini mini tyrä jotka kyllä sulkeutuvat itsekseen ja kahdelta uroksista ei vielä löytynyt molempia kiveksiä, mutta muutoin kaikki oli kunnossa ja pennut terveitä. Torstai-iltana saatiin sitten pienoiset sydämenpysähdykset kun Pohjantähti alkoi yhtä-äkkiä täristä, urista ja kuolata. Tuhatta ja sataa eläinlääkäriin kuulemaan että pennulla on kaasua suolistossa ja kuolaa se oli ryystänyt keuhkoihinsa. Mietittiin kaikki erinäiset vaihtoehdot mitä tehdä ja mitä on voinut tapahtua. Pennulle laitettiin tippa ja kipulääke ja kun sitä tutkittiin ja puristeltiin mahasta jota selvästi arasteli päästi neito parit kunnon paukut ja heti perään hiekkaa ja heinää sisältäneen kakan. Eli pienoisesta suolitukoksesta oli onneksi vain kyse, mutta kyllä saatiin melkoiset paniikkikohtaukset kun luulimme menettävämme tämän ihanan sydäntenmurskaajan. Onneksi kaikki hyvin loppu hyvin ja aamulla pentu leikki jo normaaliin malliin muiden seurassa.

Pentueen emänä tulee olemaan Belgian tuontimme Kia Des Brumes Des Bois "Hilma"

Hilman puoliskoksi valikoitui

SE KVA JVA MVA NO MVA FI MVA POHJ MVA CLASSIC DREAM'S BLACK GROUSE "ACHILLE"

is

Olen aivan haltioissani tästä, koska Achille tulee suvuista joita olen ihaillut jo vuosia. Achillen emä C.I.B, SE JVA, SE KVA, EST TVA, SE TVA, EST & LV & LT, FI , BALT MVA, BALT JV-04, FI V-05, LV V-05, LV V-07, EST V-07, EST V-08, FIN V-08, EST & LV & LT, BALT JMVA, EE VV-12, BALT VV-12 Classic Dream´s Tic Tac Toe aka Tiki on Virolainen koira jota seurailin aluksi agilityn ja tokon MM-kisoissa ja näyttelyissä. Myöhemmin aloin törmäillä tuohon samaiseen nimeen, kun puhuttiin huippu liikkuvasta weimari nartusta käyttöpuolella. "Tiki" on ollut vuosia jo mielessäni, mutta kun sillä on ollut pentuja minulla ei ole ollut tarvetta uudelle koiralle ja siksi en ole siitä koskaan pentua tullut ottaneeksi.

is2

Achillen isä C.I.B, SE KVA, J, SE JVA, JWW-03, NO V-04, NORD V-06, NO V-07, NORD V-08, SE V-09, SE MVA, NO MVA, DK MVA, FI MVA, POHJ MVA, NL MVA, Classic Dream's Quasimodo In Grey aka "Quasi", oli jo M-pentueeni suunnittelussa niin vahvasti mukana että olin jo yhteydessä sen kasvattajiin ja omistajiin. Silloin en vielä uskaltanut lähteä niin pitkälle astutusmatkalle ja Quasi jäi käyttämättä. Nyt kun tuli mahdolliseksi käyttää näiden kahden huippu koiran jälkeläistä ei tarvinne kertoa kuinka täpinöissäni tulevasta olen :)

is3 Kuva: Rolf Ryberg

 is4

is5

is6

Kaer: Käyttövalio, ainoa koira Ruotsissa joka on saanut peltokokeissa voittajaluokasta 9/10 pistettä.
Näyttelyt: Suomen-, Ruotsin-, Norjan- ja pohjoismaiden muotovalio
Mejä: jälkivalio
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Luonnekuvaus suoritettu
Synt: 8.2.2008
Ruotsin jalostusrekisterissä

Sen lisäksi, että Achille tulee arvostamistani suvuista halusin sen Hilmalle puoliskoksi siksi että se on luonteeltaan kovempi. Se on ihan siistin näköinen ulkomuodollisesti, joten odotan kovasti pennuista kauniita koiria myös näyttöön. Lisäksi haen sen kautta jälleen liikkuvuutta linjoihini.

WM-15 JV-14 METSÄTIEN PYRY "Pyry"(tumman vihreä panta)
-Uros

-Kaer 2x AVO2

-Weimarinseisojien mestaruuskokeen voittaja 2015

-vara-sert näyttelyistä

METSÄTIEN POHJANPOIKA "Boris" (vaal.sininen panta)
-Uros

-Sert, Cacib näyttelyistä

-Lonkat A/A, kyynärät 0/0

METSÄTIEN PUHURI "Rodi" (lime panta)
-Uros

-Näyttelyt:1x SERT

-Rodi kuoli noin puolitoista vuotiaana autoimmuunisairauden takia.

METSÄTIEN POHJATUULI "Pilke" (ruskea panta)
-Uros

 

EE JMVA METSÄTIEN PISARA "Sara" (lila panta)
-Narttu

-kaer NUO2

-Näytt. ERI

FI & LT MVA METSÄTIEN PALLOSALAMA "Rellu" (punainen panta)
-Narttu

-Näytt.3X SERT

-Kaer AVO1

-Lonkat A/A, kyynärät 0/0

METSÄTIEN POHJANTÄHTI "Pola" (oranssi panta)
-Narttu

-Näyttelyt: SERT

METSÄTIEN PYÖRREMYRSKY "Ebba" (vaal.punainen panta)
-Narttu

-Ebba kuoli 28.11.2013 vain vajaan viiden kuudauden ikäisenä. Ilmeisesti Ebban syömä hiekka hankasi suoliston rikki, joka vuoti ja infektoitui ja Ebba piti lopettaa :(sukoka2  kennelliitto-300x67