A+ A A-

A-PENTUE KÄÄPIÖPINSERI

1.viikko täynnä. Pentuja? Mitä pentuja? Onko meillä pentuja? Niin hiljaisia ja tyytyväisiä kaveruksia nämä "snapsit" ettei niiden olemassa olosta kyllä muuten mitään tietäisi, mutta yksi hysteerinen äippäkoira juoksee pentujen ja ulko-oven väliä lenkin aikaan edestakaisin, kun ei tiedä kummassako enemmän haluaisi olla :) Ensimmäisiä kuvia lisäilty sivun lopussa olevan linkin taakse.

2.viikko ja edelleen ihmettelen mitkä pennut! Nämä kaksi possua ovat vissiin niin ähkyssä koko ajan etteivät jaksa vinkua tai vikistä saati kylkeään kääntää. Ainoa ääni mikä boksista kuuluu on jatkuva mässytys kun mamma tisut saa kyytiä :D Ruokaa on ollut riittävästi ja sen kyllä huomaa :) Silmät on nyt raollaan molemmilla rakkailla ja kynnet leikattu, nyt vaan odotellaan josko kohta jompikumpi jaksaisi senverran nousta jaloilleen että tepsuttelisi omin jaloin boksista ulos. Meillä pikku hoitajat jo kovasti odottelee koska pääsevät pentujen kanssa leikkimään. :)

3. viikko aloitettiin kynsien leikkuulla. Silmät on nyt täysin auenneet molemmilla paksukaisilla. Pätkis näyttäisi menevän kehityksessä muutaman päivän edellä patalaiskaa siskoaan, Candy makoilee mieluiten napa taivasta kohden :) Käveleminen ei vielä oikein onnistu neljällä jalalla varsinkaan liukkaalla alustalla, mutta matolla Pätkis ottaa jo muutamia oikeita askeleita. Pennut ovat edelleen todella hiljaisia ja tyytyväisiä ja varsinkin paksuja. Kolme viikkoisina kummallakin puntarissa melkein kilo painoa :) Ensimmäiset matolääkkeet on nyt myös saatu. Pientä leikintynkää harjoitellaan jo, ja jos joku nenänsä tunkee tarpeeksi lähelle niin kyllä sitä jo pikkuisen maistetaan. :)

4. viikolla ollaan alettu maistella jo vähän uusia makuja. Kummallekkin vaan tuntuu maistuvan maitobaari paremmin ja harjoitukset on tosiaan jääneet maistelun tasolle. 4 viikkoa tultua täyteen Hippi äiti vaihdettiin jo vähän huonommalle ruualle josko maito alkaisi vähenemään ja pennuille ruoka maittamaan, mutta taitaa käydä vain niin että äippä hoikistuu.. Pennut eivät ole valmiita luopumaan saavutetuista eduista . Suut ovat kyllä jo täynnä hampaita, eli syöminen kyllä onnistuisi jos siihen olisi haluja :) Pätkis on oikea hurmuri. Aina kun kuulee ihmisten ääniä pomppaa ylös ja juoksee häntä heiluen katsomaan kuka tuli. Leikkiminenkin olisi niin mukavaa. Candy leikkii myös mielellään, silloin kun viitsii vaivautua nousemaan massunsa vierestä ylös :) Perheemme isot koirat ovat myös tällä viikolla saaneet osallistua pentujen hoitoon ja kylläpä ne hoitavatkin!

5 viikkoa. Pikku hiljaa ruokakin on alkanut maistua ja jalat kantaa hieman paremmin. Josko nuo vararenkaatkin pikku hiljaa lähtisivät sulamaan. Toinen matolääkitys on myös saatuna. Viisi viikkois synttäreiden ja lämpimän kauniin päivän kunniaksi tänään myös ulkoiltiin ensimmäisen kerran. Kumpikaan ei ollut asiasta moksiskaan vaan söivät ensin jotain risun pätkää kilpaa ja kävivät hetken nurmikkoa tutkittuaan aurinkoon päiväunille. Video ensimmäisestä ulkoilusta lisätty sivun loppuun.

6. viikko ja mamman tisut laitettiin piiloon. Pennut ovat saaneet tisua aamulla ja illalla muutoin mammalla on ollut vaatteet päällä. Nyt Candykin alkaa muistuttaa koiraa, liikkuu hyvin ja syö jo hyvin ruokaakin. Eipä ole ennen tarvinnut tällaisiin konsteihin turvautua :) Pennut ovat nukkuneet nyt myös yöt jo kahdestaan. Päivisin on ollut niin lämmintä ja kaunista että pennut ovat olleet pääasiassa ulkona. Puolen viikon maissa pennuille tuli kaveriksi 8 viikkoinen ajokoiran pentu Voitto, mistä varsinkin Pätkis oli riemuissaan. Pennut kestävät hyvin ajokoiran höykkyytystä, mutta sitten kun hermo palaa niin ajokoira joutuu vaihtamaan maisemaa. Termiitit hyökkäävät yhdessä :D

7. viikko aloitettiin autoilulla eläinlääkäriin. Kumpaakaan moinen ajelu ei hetkauttanut mihinkään suuntaan. Sirua laitettaessa Candy kiljui hieman, Pätkis ei tuntunut huomaavan mitään. Tarkistuksessa molemmat saivat terveen paperit, siis kaikki kunnossa. Tällä viikolla vietetään jo pieniä aikoja yksin ilman äippää ja sisarusta ja totutellaan pian koittavaan muutokseen...

A-PENTUE 1 NARTTU JA 1 UROS SYNT. 8.4.2013

Pentueen emä:

R2 2

C.I.B, BY, EE, LV, LT, BALT, RU JMVA, BY JV-11, DK V-11, BY, LV, EE, LT, BALT, FI, DK, SE, NO, POHJ MVA A'DREAMS BLACK EDINA Hipin sivulle

UROKSEKSI VALITTIIN UPEAAKIN UPEAMPI

FI MVA EE JV-12 EE V-12 BALT JV-12 EE JMVA ISPU JV-12 KADEN TIKRAS BICIULIS "BRANDO"

Vuoden 2012 toiseksi menestynein kääpiöpinseri uros Suomessa!

Brando

-Synt. 20.7.2011
-Polvet 0/0
-Silmät terveet, DISTICHIASIS todettu (=ylimääräiset ripsi/ripset, jotka tulevat ulos joko normaalin ripsirivin sisäpuolelta luomen reunasta tai luomen sisäpinnalta )
-Kasvattaja Natalja Zybailo, Lithuania
-Omistaja Marja-Leena Kurvinen, Vantaa

Brando on vasta vuoden ikäinen nuori mies, mutta sillä on jo uskomaton "ura" näyttelyissä takanaan mm:

10.3.12 Vilna Int Lithuanian Winner Show BOB PUPPY
11.3.12 Vilna Int BOB PUPPY
17.3.12 Riga Int Latvian Winner BOB & BIS 5 PUPPY
18.3.12 Riga BOB PUPPY
8.4.12 Lappeenranta BOB PUPPY
14.4.12 Talllinna Int BOB PUPPY
29.4.12 Lahti Int JUN EX 1 CQ BM 1 CAC BOB
6.5.12 Lahti JUN EX 1 CQ BM 1 CAC BOB
12.5. Hamina Int JUN EX 1 CQ BM 1 CAC BOB BIG 4
13.5. Tampere Int JUN EX 2 CQ RES-CAC
26.5. Uppsala Int Sweden
JUN EX 1 CQ BM 1 CAC BOB
27.5. Stockholm Int JUN EX 1 CQ BM 3
2.6. Tallinna Int JUN EX 1 JUN-CAC BOB-JUN BM 1 BOB EE W-12 & EE JW-12
16.6. Helsinki Int JUN EX 1 CQ BM 1 CAC BOB BIG 2
17.6. Kotka Int JUN EX 1 CQ BM 2 CAC
7.7. Karjaa Int JUN EX 1 CQ BM 2 CAC
8.7. Kokkola Int JUN EX 1 CQ BM 2 CAC
15.7. Oulu Int JUN EX 1 CQ BM 2 CAC
BOB-JUN BIS 2 JUN
28.7. Mikkeli Int JUN EX 1 CQ BM 3 RES-CAC
29.7. Pori Int JUN EX 1 CQ BM 2 CAC
3.8. Kuopio Int JUN EX 3 CQ
4.8. Kuopio Int JUN EX 1 CQ BM 1 CAC BOB
5.8. Kuopio Int JUN EX 1 CQ BM 3 CAC
11.8. Helsinki JUN EX 1 CQ BM 1 CAC BOB BIG 3

18.8 Tallinna JUN EX 1 JUN-CAC BOB-JUN BM1 BOB BALT JV-12 BIG 4

25.8.2012 Tallinna Ispu show JUN EX1 JUN-CAC BOB-JUN ISPU JUN WINNER-12 BM1 BOB BIS3

26.8.2012 Tallinna Viron erkkari JUN EX1 BOB-JUN BM1 BOB BIS2-JUN BIS3

1.9.2012 Helsinki KR JUN ERI1 SA PU1 SERT ROP RYP1

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus saada Brando Hipille puoliskoksi ei asiaa tarvinnut kahta kertaa miettiä. Brando on yksi upeimmista kääpiöpinsereistä jonka olen nähnyt. Sitä ei näyttelyissä paljon tarvitse asetella, vaan se on aina upean näköinen. Sen liikkeet ovat yhden suuntaiset ja ylälinja pysyy myös liikkeessä, rakenteessa on siis kaikki kunnossa. Myös luonteessa on mukava potku olematta kuitenkaan agressiivinen.
Sire: RUS, MD, MK, BY & UA CH, RUS KL. JCH
Sant Kreal Jakomo Kazanova

Brandon-is

Dam: LV, PL, RUS, UKR CH, KI.N'08, LT, BY JCH
Duvinal Pavlina Pikolina

brandon-em

 

Brandon liikkeet:

BrandoliikeHamina2012

 

Pennut:

METSÄTIEN MINI ABSINTHE "Candy"
-Narttu
-Sijoitus koiramme, asuu Jäälissä.

-Terveet silmät 10.4.2014

-Polvet 0/0 10.4.2014

-Näyttelyistä 2x SERT Suomesta. Erkkarin BIS1 pentu parinkymmenen pennun joukosta.

                   2x JUN-SERT Latviasta

                   1x SERT Ruotsista

EE JV-14 METSÄTIEN MINI ABSOLUT "Pätkis"
-Uros

-Näyttelyt: SA Suomesta

                 2X JUN-SERT Virosta

 

 

 sukoka2  kennelliitto-300x67