A+ A A-

O-PENTUE WEIMARINSEISOJA

Emänä pentueella on sijoitusnarttumme Metsätien Lolita.

lola

Lola jaksaa leikkiä vielä viikko ennen synnytystä.

Pennut syntyivät 5.3.2012. Synnytys oli todella rankka. Ensimmäinen uros syntyi luonnollisesti kovan kovan työn jälkeen, mutta sitten alkoivat isommat ongelmat. Pennut olivat niin isoja ja ylhäällä kohdunsarvissa, että kohtu repesi. Onneksi pääsimme äkkiä leikkauspöydälle ja Lola saatiin pelastettua. Pentuja oli 7, mutta yksi oli pahasti epämuodostunut ja lopetettiin. Viimeisimpänä ulos saatu tyttö taisteli kyllä kovasti, mutta ei sitten lopulta jaksanut jäädä maanpäälle metsästelemään. Pennuista yksi tyttö on pienempi ja sen tilannetta seuraillaan vielä muutama päivä, mutta muut olivatkin sitten varsinaisia jättiläisiä. Jopa leikkaushaavaa piti isontaa, että ne saatiin kohdusta ulos. Pennuista kaksi on uroksia ja kolme narttuja.

Ensimmäinen viikko meni kaiken huolen keskellä kuitenkin äkkiä. Pikkuruinenkin on lisännyt mainiosti painoa ja ottanut sisaruksia kiinni. Melkoisia meniöitä on nämä vauvelit, kun ensimmäinen yrittää nyt jo tosissaan ulos pentulaatikosta:) Myös kynnet leikattiin jo ensimmäisen kerran.

Toisella viikolla kaikkien pentujen silmat avautuivat ja kuulokin alkaa pelailla jonkin verran. Ensimmäinen matolääkitys on nyt annettu. Pikkuisten luonteistakin alkaa jo saada pieniä viitteitä ja jalat alkaa kantaa jo aika vauhdilla eikä pentulaatikko enää tahdo riittää tutkimusmatkailijoille. Kaikki uudet omistajat ovat nyt nimenneet pentunsa ja nimet voi nähdä sivun lopussa.

Kolmannella ja neljännellä viikolla on pentujen kehitys ollut huimaa. Jalat kantaa jo jotenkuten ja vauhtia alkaa olla. Lisäruokinta on aloitettu pikku hiljaa. Pennut ovat mahtavan sosiaalisia ja kun pentuhuoneeseen menee, on syli välittömästi täynnä pieniä harmaan alkuja :)

Kuusi viikkoa täynnä pikkuisten elämässä. Viimeiset pari viikkoa on mennyt ihastellen pentujen kasvua ja kehitystä joka on ollut huimaa. Nämä pennut ovat todella ihmisrakkaita ja avoimia. Pennut alkavat olla valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa. Matolääkitykset on hoidettu ja eläinlääkäritarkastuksissa käyty. Sirutuksessa Rhea ja Oku saivat erityismaininnan kylmäpäisyydestä ja kovasta kipukynnyksestä. Kummallakaan ei silmä räpäsähtänyt kun siru tuikattiin nahan alle. Muut protestoivat aika kova äänisesti kyseistä toimitusta vastaan ;) Mukava oli kuulla eläinlääkärin toteavan, että nämä pennut eivät todellakaan ole kasvaneet missään peräkammarissa, vaan niistä on pidetty todella hyvää huolta. :)

 

Isä: C.I.B SE KVA SE JVA SE&DK MVA LANDSBYGDENS RETUR "NISSE"

(Ruotsin käyttö-, jälki-, ja muotovalio, Tanskan muotovalio, kansainvälinen muotovalio)
Synt.6.4.2006
Koko 65cm
Lonkat A/A
Kyynäret 0/0
Kaer kokeet : NUO2, 5xAVO2, 1xAVO1, 2xVOI1, 4xVOI2
Mejä: 3×1, 1×2
Ruotsin weimarinseisojakerhon mestari vuodelta 2007
MH luonnekuvaus suoritettu

Nissen jälkeläisnäytöt ovat lupaavat. Sillä on mm. käyttövalio tytär ja useita muita niin metsä- kuin peltokokeissakin palkittuja jälkeläisiä. Se on jättänyt myös todella mukavia ja avoimia luonteita jälkeläisilleen. Näin joulukuussa Ruotsissa pohjoismaiden voittaja näyttelyissä sen jälkikasvua ja hännät heiluivat todella iloisesti :) Myös Nissen emä ja isä ovat käyttövalioita, sekä kaikki neljä isovanhempaa koepalkittuja.

Kuvia Nissestä:

nisse1

nisse2

nisse3

nisse4

 

METSÄTIEN OLYMPIA "Rhea"
-narttu

METSÄTIEN OONA
-narttu

-sijoitus koiramme

-Näytt. JUN ERI

FI MVA METSÄTIEN OLGA "Weera"
-narttu

-Näytt. 4x SERT, 2x CACIB 2x ROP , BIS4-JUN

-Lonkat C/B, kyynäret 0/0

-Kaer: 2x AVO2

METSÄTIEN OKU
-uros

-Näytt. 1 x SERT, 1 x ROP

METSÄTIEN OLVI "Turbo"
-uros

-Näytt. 4x SERT, 3xCACIB, 3x ROP

-Lonkat C/B, kyynärät 0/0, silmissä distichiasis sekä korneadystrofia todettu.sukoka2  kennelliitto-300x67