A+ A A-

N-PENTUE WEIMARINSEISOJA

N-pentueemme syntyi 9.4.2011 3 poikaa ja 4 tyttöä

n-pennut-eka-paiva-028

Pentue on erittäin tasakokoinen ja helppo (vielä tässä vaiheessa:) ) Ira on hoitanut vauvat loistavasti ja maito on riittänyt, joten vauvat ovat hiljaisia ja tyytyväisiä. Syntymäpainot olivat 420 ja 470gramman välissä.

2 viikkoisella pentueella on kaikilla silmät auki. Kaikki kävelevät jo neljällä jalalla ja pientä leikintynkääkin pentulaatikossa yritetään harjoitella. Pentulaatikosta piti ottaa suojareunus jo pois koska kakarat alkoivat kiipeillä sitä pitkin ulos laatikosta.:) Pennut ovat saaneet ensimmäiset matolääkkeet ja mamman massunalusta säästettäen ensimmäinen kynsienleikkauskin on tehty. Myös kuulo alkaa selvästi pelata pikkuhiljaa. Pennut ovat edelleen hyvin samankokoisia, painot 1220-1370 välillä. Nyt pentuhuoneen ovi on avattu myös ulkopuolisille ihailijoille. Lisäsin myös ensimmäisen videon pentujen touhuiluista sivun loppuun.

3 viikkoisilla pennuilla on ensimmäiset hampaat suussa ja niitä myös käytetään mielellään! Leikki maistuu ja pentulaatikko alkaa olla todella tylsä ja sieltä alkaa olla yä useammin pakko päästä tutkimusmatkailemaan. Mamman maitobaari on edelleen hyvin lypsävä eikä lisäruokinnalle ole ollut tarvetta. Lisäsin tänään kuvat kolme viikkoisista kaveruksista pentueen kansioon sivun loppuun.

4viikkoa mittarissa. Pentulaatikko on viety pois ja reviiriä laajennettu. Pennut ovat alkaneet saada makuja maisteltavakseen ja ruokahalu näyttäisi oleva äidiltä ja mummolta peritty => maistuu! Ensimmäiset ulkoilut on myös tehty. Toinen matolääkitys annettu.

Viides viikko ja pennuista on kasvanut oikeita pikku riiviöitä :) Varpaat ja housunlahkeet kärsivät piraijaparvenhyökkäksistä yhtenään. Mammakoira saa myös jo niin kovaa hammasta, että nukkuu jo yöt eri huoneessa ja käy vain päivisin pentujen ruokailujen jälkeen maitobaarin kanssa pentujen luona. Pennut syövät jo kermaviiliä, raejuustoa, piimää, jauhelihaa, royal caninin starter moussea ja kuivamuonaa. Toki myös vesi on listalla. Mummokoira ja karhukoirapojat antavat pennuille käytösmallia ja pitävät kakarat ruodussa. :) Ulkoilu alkaa olla jo niin vauhdikasta, että kiirettä pitää saada kaikki pysymään omalla tontilla yhtä aikaa :D Painoa pennuilla on kahden ja puolen kilon verran. Pennut ovat oppineet hienosti tekemään tarpeensa sanomalehdelle, joten siivoamisessa olen tälläkertaa päässyt todella helpolla. :)

Kuudennella viikolla pennut autoilivat ensimmäisen kerran, kun kävimme eläinlääkärin tarkistuksessa ja sirutuksessa. Autoilun otti kaikki pennut todella rauhallisesti ja kävivät vain nukkumaan. Sirutuksessa tytöt eivät huomanneet mitään ja pojatkin selvisivät koetuksesta pienellä vingahduksella :) Kaikilla pennuila oli tarkistusessa kaikki hyvin. Pennut ovat alkaneet viettää päivittäin pieniä hetkiä erossa sisaruksistaan, jotta eron sitten koittaessa tilanne ei olisi täysin uusi. Videoissa 5.5 viikkoisina on pentujen ensi kosketus riistanhajuun.

Viimeinen yhteinen viikko aloitettiin kolmannella matolääkityksellä. Viikolla on jatkettu sisaruksista erossa olo harjoituksia, ulkoitu enemmän ja herätty pieniksi riiviöiksi:D Välillä saadaan katastrofi aikaiseksi silmiä räpsäyttämällä:D Painit on kovat, mutta järkikin pennuilla on päässä. Laumamme reilu 12 vuotias pappa saa olla aivan rauhassa ja kymppi vuotiasta mummoa kaikki älyävät kunnioittaa. Linnunsiivistä ei ole enää leikkeihin. Jos vielä videoissa niillä leikittiin siivosti, niin nyt sulat pölähtää, kun se saadaan kiinni :D Painoa kakaroilla on noin viiden kilon verran.

Emä: METSÄTIEN KRISSE

ira2viikkoaviela

Ira pari viikkoa ennen laskettua aikaa.

Isä: Am Mva & Ir Mva & GB Mva & C.I.B & C.I.E. Rivenwil Alabama Slammer (JW,CD, JH, V)

alabama-winning-best-in-show-at-the-weimaraner-club-of-ireland

Synt. 12.12.2002
Korkeus 66cm
Paino 36kg
Lonkat: 5:6 (= B)

Tuloksia: 2 x All Breed Championship Best in Show's
2 x Specialty Championship Breed Best in Show's
2 x reserve All Breed Championship Best in Show
2 x 3rd placement All Breed Best in Show's
1 x 4th All Breed Best in Show
13 x Group 7 wins
4th Placement Gundog Group Southern Counties (England)2004
Champion Stakes winner Southern Counties 2007
Annual Champion 2007

Annual Champion 2008

Celtic winner 2006

Celtic winner 2008

Obedience Companion Dog Title issued by American Kennel Club
Junior Hunter Title issued by American Kennel Club
Versatile rating issued by American Kennel Club
Certificate Gundog Qualifying At The German Pointer Club of Ireland Open Field Trial

Uroksen valinta tälle pentueelle ei ollut todellakaan helppo. Puntaroin vaihtoehtoja edes takaisin ja taisi siinä muutama yökin tulla valvottua. Halusin löytää Iralle vahvarakenteisen puoliskon jolle pellolla meno maistuu. Joka on vahva hermoinen ja hyvä luonteinen ja tottakai terve.

Lokakuussa 2010 kävin Irlannissa katsomassa Allya, enkä oikein keksimälläkään pysty sanomaan siitä huonoja puolija. Vaikka Ally ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa omistajansa selkävaivojen vuoksi, se miellytti sekä silmääni, että pidin sen tavasta liikkua pellolla erittäin paljon. Sen haku oli erittäin vauhdikasta, laajaa ja yläpäistä. Sen halu metsästää on synnynnäinen ja palava. Ally on voittanut tänä vuonna ensimmäisenä weimarina Irlannin weimarinseisojakerhon järjestämän kaer-mestaruuden=) Aikaisempina vuosina kyseisen tittelin on vienyt joko lyhytkarvaiset- tai karkeakarvainen saksanseisoja. Tällä pojalla siis potku riittää kisata saksanseisojiakin vastaan:))

Allyn isä on yhdistelmä Englantilaisia käyttö- ja näyttökoiria johon on yhdistetty Australialaista Ghostwind verta. Äiti on upea Smokeycity Rivenwil Revelation joka on tuotu Enlantiin jenkeistä. Myös emässä yhdistyy upeasti niin näyttely- kuin käyttöpuolikin. Allyn emän isällä on 55 valio jälkeläistä ja emän emä oli vuonna 1996 "top producer" narttu jenkeissä. Ally on perinyt esi-isiltään upean ulkomuodon ja rakenteen mikä näkyy mm sen erinomaisissa liikkeissä.

Tämänkin pentueen myyn vain metästäjille tai vähintään kaer kokeissa käymisestä kiinnostuneille. Autan mielelläni koulutusvaiheessa ja järjestän koulutuspäiviä pentueelle omistajien toiveiden mukaisesti. Olen itse kouluttanut kaer kokeissa palkittuja weimareita ja harrastan metsästystä, joten jonkinlaista käryä siitä mitä seisojien kuuluu tehdä minulla on. Käyn myös säännöllisesti muiden järjestämillä jahti- ja koulutuspäivillä päivittämässä tiedot ja varsinkin oppimassa lisää. Tällaisia koulutuspäiviä järjestän mielelläni myös pentueelle omistajien toiveiden mukaisesti :)

KENNEL GARBUS, NORWAY;
From the litter under Garbus Fru Pigalopp and Ally, I know three of the puppies very well.
I kept one for myselves, Garbus Sanne Lee. She was very good looking. Unfortunatliy she broke a leg during training and had to be put down last fall :-(
Her siblings, Garbus Diesel and Garbus Sass are alive and kivking here in Norway. They are both mentally very good, they look great and they have already been hunted a lot. Birds have been shot for both of them, and Diesel has won a 3.rd prize at fieldtrial here in Norway. Keep in mind that the Weims attend the same trials as all the other pointing dogs over here, under the same rules. This means that speed and search has to be just as good for a Weim as for an english pointer if a prize is in consideration.

Kuvia Allysta:

ally-ja-sorsa

ally-paa

ally

ally4

 

METSÄTIEN NEMO
-Uros
-Näytt. 1x vara-sert

METSÄTIEN NERO
-Uros
-Näytt. 3x SERT, 3x ROP, RYP4
-Kaer 1x NUO3, Avo3

METSÄTIEN NOVA "Sulo"
-Uros
-Näytt. JUN ERI Suomesta
-1x Jun-SERT, 1x VSP-JUN Valko-Venäjältä
-1x Jun-SERT Liettuasta

METSÄTIEN NALA
-Narttu
-Näytt. 3x SERT, 1xCACIB, 3xROP

-Kaer AVO3
-Nalan omistaa Olli Vaakanainen ja Inka Tikkanen Jakokoskelta.
-Nala neidin vartiointi vietti on noussut aivan uusiin ulottuvuuksiin maalle muuton yötä. Kaupungissa asuessa ei haukkua pukahtanut kotona ollessa koskaan. Ilmeisen reviiri tietoiseksi sitten tullut oman pihan löydyttyä. Jos Nalan luonnetta kuvailisi, ensimäisinä piirteinä nousevat vauhdikkuus, energisyys ja hellyydenkipeys. Nala on kaikkien kaveri ja jokaisen syliin änkeämässä. Lasten antaa myös telmuta kanssaan vaikka miten päin. Mikäli energiat tähän koiraan pääsee pakkautumaan, siitä tulee melkoisen rasittava- kiusallaan keksimässä keinoja, joilla saa varmasti huomion itseensä. Nala ei kuitenkaan koskaan ole ollut tuhoajatyyppi, mitä nyt pentuaikaan muutamat kengät saivat hammasta. :) Kun taas energiat ovat balancessa on koira mitä mukavin kaveri. <3 Nala käy metsällä ja malttaa hienosti olla mukana& noutamassa sorsastuksessa. Metsässä nokkapystyssä hajuja hakee, mutta ei hariksemme ole sattunut hyviä tilanteita tulemaan eteen, joissa pääsisi kunnolla saaliin seisomista näyttämään. Toko-juttuja ja näyttelyhommia ollaan myös tehty. Oikein kaunis koirahan tyttö on! Agilityä olisi hauska päästä kokeilemaan. Voisi kuvitella, että Nala nauttisi siitä touhusta. Pyöralenkit ovat Nalalle pakkopullaa, mutta vapaana juoksentelu ja ruokailu ovat elämää!

FI MVA METSÄTIEN NITA "Halla"
-Narttu
-Näyttelyistä 3x SERT, 3x CACIB, 2x VSP, 1xROP , erikoisnäyttelyn VSP 2013 Suomesta
-Luonnetesti +127 pistettä.
-Kaer Avo3, Avo2, kaer M AVO2

-2013 Weimareiden epävirallisen mestaruuskokeen kakkonen.
-Nitan omistaa Joni Lötjönen ja Katariina Kupiainen Puruvedeltä.
-Halla asustaa pienessä Purujärven kylässä Kesälahdella kavereineen kaksi kissapoikaa. Halla on todella monipuolinen rakkauspakkaus. Kotona todellinen sohvaperuna mutta maastoon päästyään vauhtia riittää, riistaa haetaan laajasti ja vauhdilla.Jos energiaa yksin kotiin jäädessä on varastossa Halla osaa sen purkaa sisustamalla kotia uusiksi, esimerkiksi tekemällä seinään ylimääräisiä reikiäHallan kanssa harrastetaan metsästystä, kesällä pyöräillään, veneillään ja uidaan. Se viihtyy missä vain omistajansakin, helppo ottaa mukaan ihan mihin vain meneekin ja nauttii kaikesta täysilläHalla on ensimmäinen seisojamme ja se on vienyt sydämemme täysin. Hallan myötä kanakoiraharrastus ja näyttelyt ovat tulleet mukaan elämäämme ja niistä nauttii niin omistajat kuin harmaakinNäyttelyissä Halla on yllättänyt positiivisesti tuloksillaan ja yritys on kova että tuloksia saataisiin koepuolellakinParempaa koiraa ei voisi toivoa

METSÄTIEN NIKI "Helga"
-Narttu
-Näyttelyistä 1x SERT, 1x VSP Suomesta

Kaer AVO2
-Helgan omistaa Tanja Kasila Sippolasta

-Helga menehtyi 13.2.2016 vatsalaukunkiertymän jälkeisiin komplikaatioihin.


-Helga, se maailman ihanin rakkauspakkaus. Kun pitkän harkinan jälkeen päädyin hankkimaan weimarinseisojan itselleni en osannut lähellekään aavistaa kuinka suurella sydämellä tämä koira on mukana elämässä. Aina ja kaikessa iloisena sekä valmiina työn touhuun. Helga on ollut ihan pienestä asti todella iloinen, energinen ystävällinen koira. Joskus mielessä vilahtaa sen lempinimi "Hulina-Helga" kun vauhtia tuntuu olevan naapureille jakaa. Tuosta ylipursuavasta energisyydestään huolimatta neiti ei ole suuremmin tuhoja kotosalla aiheuttanut. Välillä on omalle pedille viety emännän lenkkarit ja niistä nyysitty narut, mutta suurempiin remontteihin ei ole ainakaan tähän päivään mennessä ruvennut. Helgan kanssa on tutustuttu tokon kiemuroihin, agilityn esteisiin sekä ehkä hauskimpana harrastuksenamme on potkupyöräily, se tosin siis metsästyksen jälkeen!
Metsästyskoirana Helga on myös yllättänyt minut aivan täysin. Tämä weimari on tehnyt minusta kanakoiraharrastajan henkeen ja vereen. Niin upeita ja mahtavia elämyksiä neiti tarjoilee minulle jatkuvasti. Kokeissa käydessämme tuomari kommentoi päivän lopuksi "tästä parista näkee, että he tykkäävät toisistaa". Tuossa kommentissa ehkä tulee selvästi näkyviin metsästys weimarinseisojalla. Sen kanssa on tehtävä yhteistyötä ja oltava hyvä ystävä muuten ei pitkälle pötkitä. Enemmän kun mielenkiinnolla odotan millaiseksi metsästyskoiraksi Helga vielä kehittyykään, alku on ainakin enemmän kuin lupaava. "Trust your dog" on meidän motto, se on erään suuresti kunnioittamani koirankouluttajan ohje :) tähän asti Helga on ollut joka päivä täysin tuon luottamuksen arvoinen, painonsa arvosta kultaa <3

METSÄTIEN NUGA "Luna"
-Narttu
-Näytt. EH

 


sukoka2  kennelliitto-300x67