A+ A A-

M-PENTUE WEIMARINSEISOJA

M-PENTUE syntyi 27.4.2010, 2 urosta ja 3 narttua.

emo

Ira viikko ennen laskettua aikaa, masua alkaa jo olla:)

63vrk täynnä, jännitys tiivistyy:) Jokohan ensi yönä alkaa tapahtua..

Emä: Metsätien Krisse

-Pentue on Iran ensimmäinen.

Isä: Ruotsalainen S JVA CLASSIC DREAM'S SILVER SPIRIT

-Pentue on Spiritin toinen. Yksi Ruotsin tämän hetken menestyneimmistä uroksista sekä näyttely- että metsästyskoe puolella (J SVCH SUCH NUCH FINUCH C.I.B Classic Dream's I'm a flying fox) on Spiritin jälkeläinen.
-Lonkat/hips: A/A
-Näyttelyistä 7x sert 3x cacib/show: 7xCC 3x CACIB
-Ruotsin jälkivalio/swedish blood tracking shampion
-Kaer: AVO2/ field trial open class 2nd prize
-Spirit on valittu alle kaksi vuotiaana ruotsin weimaritulokkaaksi metsästyspuolella.

Spiritin ensimmäinen omistaja Josefin kertoo siitä näin:
"Spiritin kanssa on hauska tehdä töitä. Se oppii nopeasti uusia asioita ja sillä on mieletön into tehdä töitä. Näiden ominaisuuksien takia tulen käyttämään sitä myös omalle nartulleni myöhemmin tänä vuonna.

Se ei ole koskaan tuottanut minulle pettymystä, kun olen pyytänyt sitä jotain tekemään kieltäytymällä tottelemasta. Se on aina tehnyt parhaansa (vaikka se ei aina olisikaan ollut täsmälleen sitä mitä olisin halunnut). Olen nähnyt paljon koiria jotka hetken metsästettyään kyllästyvät, mutta Spirit työskentelee aina täydellä vauhdilla, vaikka se olisi väsynytkin. Sillä on mieletön intohimo vettä kohtaan ja rakastaa noutaa vedestä. Se saattaa sukellella ja uida ympyrää ihan vaan huvikseen.

Se on erittäin hyvä jälkikoira ja olenkin saanut tuomareilta paljon kehuja sen tarkkuudesta. Sillä on kestävä seisonta ja hyvä vauhti pellolla, mutta ajoittain sen haku voisi olla hieman laajempaa.

Kotona Spirit on rauhallinen, kunhan saa tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä, mutta tämä taitaakin olla rodulle tyypillistä."

-Spiritin nykyinen omistaja Ulf kuvailee sitä näin: "Spirit on ollut minulla nyt kaksi vuotta. Kun sain sen, se tahtoi tehdä peräänmenoja ja kokeilla johtaansa muutenkin. Olen saanut sen hallintaani ja nykyään se on ammuttaessakin rauhallinen. Se on todella vauhdikas koira metsällä ja weimariksi sen haku on myös laajaa. Sillä on erittäin hyvä nenä ja se löytää linnut helposti. Sillä on kestävä seisonta ja räjähtävä avanssi. Se on myös todella hyvä jälkikoira.

Spirit on kohtalaisen kova weimari, mutta kun se tietää kaapin paikan, se kunnioittaa sinua ehdoitta. Se on koira jolla on todella paljon energiaa, juuri sellainen jonkalaisen haluan koiran olevan."

isa1 Kuva: Rolf Ryberg

isa2 Kuva: Josefin Zackrisson

isa3 Kuva: Josefin Zackrisson

 

METSÄTIEN MAFIA "Nero"
-Uros
-Näytt. 1xSERT 1xVSP
-Neron omistaa Emma Rankio ja Tapani Lindholm Tampereelta.

Emma ja Tapani kertoilee Nerosta näin:
"Nero on pennusta asti ollut erittäin rohkea, utelias ja avoin uusille asioille. Vauhti on myös sen mukainen, jarruista ei ole tietoakaan.Asioiden opettaminen on ollut helppoa, ruoka maistuu ;) Nero myös tekee pyydettyjä juttuja mielellään ja hoksottimet pelaa kyllä nopeaan. Välillä ei rautalanka ole riittänyt ja ratakiskosta ollaan väännetty siitä kumman ehoilla mennään. Minkäs sille voi kun kaksi kovaa päätä kolisee yhteen. :D

Nyt kun itse ollaan hitusen kokeneempia metsällä, niin alkaa se näkyä Neronkin työskentelyssä. Aiemmin metsällä oltiin hölköttelemässä, nyt vauhti on sata lasissa läpi puiden ja kallion. Jee! Kohta ollaankin taas ongelmissa kun kuumenee liikaa. Noh, sitten taas väännetään sitä ratakiskoa. heh :P ei toivottavasti. Uiminen on selvästi Neron juttu ja sorsien haku vedestä loksahti aikalailla kohdilleen heti ekalla kerralla!

Kotona Nero on löllykkä, ottaa rennosti :) Sellainen nössykkä halikaveri..
Innoissaan odotetaan lisää yhteisiä metsästyshetkiä! Sillä välin mennään pyörällä/suksilla/
rullaluistimilla pitkin kyliä ja odotellaan hullun papereita :D Ylpeä saa olla Nerosta!"

METSÄTIEN MIKO
-Uros
-HD A/A
-ED 0/0
-Näytt. VARA-SERT

Kari kertoo Mikosta:
"Kaksivuotiaana Mikon on edelleen se sama pusukoira mikä se pikkuisena pentuna jo oli. Ajatus on edelleen yhtä lempeä ja ihmisläheinen kuin silloinkin. Miko ei kuitenkaan taida ihan tietää miten suureksi hän on kasvanut. Sen saa tuntea nahoissaan kukin perheenjäsen vuorollaan kun Miko rojauttaa itsensä viereen pötköttämään. Vauvojen ja pikkulasten läheisyydessä Miko on osoittanut kasvaneensa jo isoksi pojaksi ja osaa hienosti ottaa huomioon lasten liikkumiset ja hännästä vetämiset sekä sormien silmiin työntämiset jne. eikä niistä juuri korvaansa lotkauta. Luonteesta voisi kuvailla että Mikolla on järki päässä ja sydän paikallaan. Uhmaiästä selvittiin odotettua helpommalla, eikä eroahdistustakaan ole ilmennyt mitenkään merkittävästi, mitä nyt joku pahvilaatikko on joskus kokenut lintukoiralle ominaisen kynimiskohtalon. Maltti ei Mikolla ole ainakaan vielä valtti, sillä kaikki on tutkittava perinpohjaisesti heti, kun huomio johonkin kiinnittyy. Mikolla on hyvin vahva tahto, ja mikäli hän jotain tuntee haluavansa niin osaa sen myös osoittaa. Jos hihnassa olo ei juuri sillä hetkellä kiinnosta, ja muut ovat hieman kauempana, niin Mikolla ei ole mitään vaikeutta puraista remmiä (tai vetää ketjua) poikki ja tulla mukaan puuhastelemaan, mitä nyt sattuu olemaan sillä hetkellä menossa. Liikanimi Houdini on siis ihan ansaittu.. :)
Mikon kasvot ovat ilmeikkäät, välillä tuntuu että siinä on inhimillisiäkin piirteitä. Koiruutta tehdessään hän ikäänkuin nauraa tai virnuilee kun taas muutoin ollessaan tarkkaavainen esimerkiksi vieraiden ollessa kylässä, hän näyttää ikään kuin olisi hieman hämmästynyt. Paikallaan olo ei kuulu Mikon liikuntamuotoihin, ainoastaan nukkuessaan ketarat kohti taivasta. Viime syksyn metsästyskauden kulutuksesta aletaan jo pikkuhiljaa palautua ja kohta aletaan olla treenien puolesta taas valmiina vauhdikkaaseen (mutta ilmeisen kuluttavaan) syksyyn. Uimisesta Miko tykkää kovasti, mutta metsästys saa Mikon veret kiehumaan. Levottomuus alkaa kun jahtihousut otetaan käteen, ja kun autossa puita alkaa vilisemään ikkunoista, alkaa melkoinen touhotus. Mikolle ei ole kertaakaan tarvinnut selvittää mitä siellä metsässä tehdään, ensimmäisestä kerrasta alkaen jotain sieltä on etsitty, ja viime syksynä päästiin jo aika varmalle pohjalle että mitä sieltä etsitään. Suurin kehitettävä asia lienee yhteistoiminnan kehittäminen, Miko ei ehkä ole aivan täysin ymmärtänyt että sitä lintusten jahtaamista tehdään yhteistuumin eikä yhtäaikaa samalla alueella. No, ehkä se vaatii isännältä muutamia pudotuksia lisää että sekin asia valkenee ;) Sorsajahtikaverina Miko ei ole niitä helpoimpia, Mikon ymmärrykseen ei mene se, että metsästyksessä pitää olla paikallaan! Mutta taas jos jotain pitää hakea tai löytää niin se onnistuu kyllä!
Miko tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja koiriin, kaikki on otettu vastaan iloisella hännän heilutuksella, tosin meillä ei ole yhtään vierasta viimeiseen kahteen vuoteen käynyt selviämättä haukuitta :) . Miko odottaa perheenjäseniään kovasti kotiin ollessaan kaverinsa hra Neposen (kani 11.v) kanssa päivän kotona, ja vastaanottaa eittämättä rakkainpansa pususateella ja semmoisella hännän vispauksella että koko muu koira näyttää heiluvan hännän mukana! :)"

C.I.E, BY MVA , TLN V-13, TLN V-14, LV MVA LT LMVA, BALT MVA, LTV-17  METSÄTIEN MILLA
-Narttu
-Näytt. 3xSERT 1xCACIB 2xVSP 2xROP Suomesta
-1xSERT, 1xCACIB, 1xVSP Virosta
-2x SERT, 2x CACIB Valko-Venäjältä
-1xSERT Liettuasta
-HD B/B
-ED 0/0
-Millan omistaa Raija Napari Vainikkalasta

Raija kuvailee Millaa näin:
"Milla asustaa Lappeenrannan Vainikkalassa, kaverinsa unkarin vizsla Ellin kanssa.
Parhautta on kun parivaljakko pääsee viilettämään pitkin peltoja ja metsiä, välillä jopa ilman lupaa..
Riistalle Milla on pikkuhiljaa syttynyt, nyt herätystä kaipaa vaan omistaja...
Toiveissa olisi, että joku kaunis päivä uskallettaisiin kokeisiin asti, mutta se päivä ei ole ihan vielä huomenna.
Näyttelyissä ollaan toisinaan käyty, tavoitteena sieltä suunnalta olisi syksyllä saada se puuttuva cacib.
Muita tulevaisuuden suunnitelmia olisi agility harrastuksen aloitteleminen, uimakoulu ja luonnetestiin/kuvaan osallistuminen.
Millalle on ihan sama mitä tehdään, kunhan ollaan ruoka-aikaan kotona. :D"

BH METSÄTIEN MARTTA
-Narttu
-Kaer: AVO3
-Näytt. 3xSERT 1x CACIB 3xROP RYP3 RYP4 Suomesta
-Agility: Maxi3

-BH
-HD B/B
-ED 0/0

-Mejä AVO1
-Luonnetesti +172 pst
-Martan omistaa Minna Voutilainen Outokummusta

Minna kuvailee Marttaa näin:
"Metsätien Martta on valloittanut koko perheen sydämmet Pohjois-Karjalassa Outokummussa. Martta on perheemme nuorempi koira suursnautseri Bertan rinnalla. Emännän ongelma onkin ollut suhteuttaa koulutustapa kovapäisen Bertan jälkeen kuuliaisen ja nöyrän Martan suhteen. Tosin nyt kun ikää on tullut lisää ja Martalle itseluottamusta niin huomaan että ei se Martta niin nöyrä olekaan.. Varsinkin agilityradalla on emännän hihat tokittu reikiä täyteen kun Martta kyseenalaistaa ohjaajan taidot ( jotka nopean ja ketterän Martan kanssa on joutunut koville..). Ensimmäisiin agikisoinhin on jo ilmoittauduttu, ne voivat olla täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita Silmänisku.
Metsään kun Martta pääsee niin se on oksat pois. Lintuja on löydetty vähän liikaakin ottaen huomioon ettei emäntä ole oikein tiennyt miten reagoida jatkuviin "pölläytyksiin",
tulevan kesän ohjelmana onkin ottaa koira hieman enemmän lapaseen jotta päästäisiin vaikka kokeilemaan kaer uraakin!
Perusluonteeltaan Martta on AIVAN IHANA! Lapsirakas ja kaikessa touhussa mukana oleva, oikein joka perheen toive koira! En suurimmissakaan kuvitelmissani osannut kuvitella että koira voi olla niiiiin ihana sekä luonteeltaan että ulkomuodoltaan, Martta on koira sekä näyttöön että käyttöön!"

METSÄTIEN MONA
-Narttu
-Näytt. ERI

 

 


sukoka2  kennelliitto-300x67