Kääpiöpinseri

Kääpiöiden luonteissa on kokemukseni mukaan todella iso kirjo. Osan käytöshäiriöistä voi laittaa omistajien piikkiin, mutta osalla yksilöistä venttiilit vain yksinkertaisesti vuotaa. Kääpiöpinseri, iso koira pienessä paketissa pitää todellakin paikkansa. Kouluttamatta näitä ei saa jättää vaikka niin ihanan pienen palleroisen kieltäminen kuinka vaikealle tahansa tuntuukin. Todellisia draama queeneja, jotka kiljumalla ja kuolemaa tekevää näyttelevällä helposti vain pomottavat lepsua omistajaansa.

Terveystilanne kääpiöpinsereillä on hyvä. Rodussa esiintyy jonkin verran silmäsairauksia, epilepsiaa, patellaluksaatiota ja allergioita, mutta myös 17-vuotiaita teräsyksilöitä.

Kääpiöpinseri soveltuu monenlaiseen harrastamiseen ja on kokonsa ja karvansa puolesta hyvin helppo rotu. Maailma ei kaadu jos hetken joutuu lenkille lähtöä odottelemaan ja yhtä lailla lenkkeilevät todella pitkiäkin lenkkejä väsymättä mukana.
Osa haukkuu pienemmistäkin rapsauksesta, osa kohtuu hiljaisia kavereita. Osalla myös sisäsiisteyden kanssa ongelmia.  Kiintyy omistajaansa syvästi.

Kuva Ida photos