Weimarinseisoja pentueet

Weimaripentue odotettavissa noin 20.11.2021

Emä: Orla von Walhalla

HD B/C ED 0/0 Näyttelyissä ERI Kaer NUO1 AVO1

Orla aka Lyyli on aivan huikea tapaus. Sillä on aivan käsittämätön riistavietti mikä näkyy sen koetuloksissa. NUO1 ja AVO1 puolitoista vuotiaana ei ole weimarille, jos millekkään seisojalle ihan joka päiväistä kauraa. Se on myös kaiken riistan  koira, kelpaa linnut, puput, pienpedot you name it. Lyylillä on miellyttämishalua mikä on tehnyt sen peruskoulutuksesta helppoa, joskin sitten tuo kova riistavietti on kysellyt vähän hermoja kun ollaan oltu oikean riistan kanssa tekemisissä. Onneksi Lyylillä on huikea pohjakoulutus ja se on saatu pysymään käsissä myös riistalla ja koetilanteissa.

Lyyli on kovasti yhden ihmisen koira, mutta avoin myös vieraille vaikkeivat ne sitä niin kovasti kiinnostakaan kuin oma emäntä. Se elää laumassa ja pärjää siellä muiden kanssa hyvin. Kotona on myös lapsia ja Lyyli on niiden kanssa mukana leikeissä mielellään.

Metsätien yksi ylitse muiden aka Linus on myös totaalisesti isäntänsä koira ja elää lapsiperheessä.  Linus oli Lyylin kotona riiuu reissulla ja pärjäsi pari viikkoisen vieraassa paikassa, vieraassa laumassa hienosti.

Olen päässyt itse näkemään Linuksen pellolla ja pidän erityisesti sen yläpäisestä hausta, vauhdista ja riistainnosta. Näistä kaikista se on saanut myös kokeissa positiivista palautetta. Se sai viime syksynä NUO2 palkinnon, vaikka vesityökoe sillä jäikin suorittamatta. Nyt Linuksella on avoimen luokan vesityöt täysillä pisteillä suoritettuna ja jännityksellä odotamme millaista tulosta se tälle syksyä saa aikaiseksi.

Kaikki pentumme saavat elämänsä alkutaipaleelle asianmukaiset eväät.

 Ne on madotettu useampaan kertaan, eläinlääkärin tarkistamat ja mikrosirutetut. Pentumme elävät keskellä perheemme arkea, tottuvat lapsiin, toisiin koiriin ja elämisen ääniin. Ne ovat autoilleet jo useampaan kertaan ja tottuneet ihmisen käsittelyyn. Mukaansa pennut saavat  pentupaketin, joka sisältää liki kaiken sen mitä pentu alkuun tarvitsee, rekisteritodistuksen mikäli ne ovat jo valmiit, muutoin postitamme ne perässä sekä kasvattajan 24/7 tuen sekä kirjalliset ”käyttöohjeet”.  Myöhemmin toivoisin näkeväni kaikkia kasvattejani ja kuulevani kuinka elämä on lähtenyt sujumaan ja varsinkin sen jos ei ole lähtenyt, apua kannattaa pyytää mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Järjestän myös pentutreffejä ja -koulutuksia omistajien toiveiden mukaisesti.

Tervetuloa hulvattoman hauskaan Metsätien koiran omistajajoukkoon! Meillä on aivan mielettömän mahtavia kasvatin omistajia ja siksipä näyttelyreissut, koulutukset ja kasvattitapaamiset ovat todella mukavia päiviä ja niitä jaksaa aina odottaa. Saat varmasti koiran lisäksi myös tukun uusia ihania ystäviä ja kaverijoukon jonka kanssa harrastaa uuden koirasi kanssa yhdessä 🙂