Kategoriat
Kennel kuulumisia

Kevät / talvi 2020-2021 on ollut kennelissämme melkoista vuoristorataa.

Viime vuonna onnistuimme kasvattamaan tasan yhden weimaripennun josta syystä jono pentuihimme on alkanut kasvaa todella pitkäksi. Niinpä ollen päätin satsata tähän kevääseen vähän enemmän. Joulukuun alussa lähdimme ensimmäisen nartun kanssa astutus matkalle Ruotsiin. Kino viettikin melkein viikon treffeillään ja kaikki ne kolme päivää kun uros oli sitä mieltä että nyt on aika. Tästäkin huolimatta ultra näytti jälleen vain kolmea pentua!  Myös Miina, kuten Kino oli sovittu liisaus pentueseen ja niimpä lähdimme Miinan kanssa Espooseen vähän vähemmän lämpimille treffeille keinosiemennyslaitteen kanssa. Ikävä kyllä ell sanoi heti ettei kiima ole normaali ja Miina tulisi luultavimmin jäämään tyhjäksi. Eipä muuta kuin mietintä myssyä päähän, mitäs sitten. Korona alkoi tehdä astustusreissuista jo melko hankalia ja Wendylle suunnitellut siemenet eivät kestäneetkään pakastusta. Koska Kinolle oli tulossa vain ne kolme pentua päätimme uroksen omistajan kanssa käyttää saman uroksen myös Wendylle.

Tässä välissä olin kerennyt saada jo huonot uutiset, että keinosiemennetty slovaki narttuni oli jäänyt tyhjäksi. Niin hartaasti odottamani toinen  slovaki pentue jäi vain haaveeksi.

Seuraavana tuli vähän parempia uutisia kun Kinon pentueeseen tupasahtikin yksi bonus 3 urosta ja yksi narttu ja Miinakin ultrattiin tiineeksi.

Kauaan ei keretty iloita kun seuraava pommi odotteli nurkalla. Miinan laskettuaika koitti ja pientä yrittelyä oli käynnistelläkkin synnytystä, mutta ei… Miina alkoi vuotaa vihreää ja ultrassa paljastui kohdun sisällöksi yksi jo aikaa sitten kuollut pentu. Pentu oli tulehduttanut myös Miinan kohdun ja näin ollen Miinan pentulaatikko jäi tyhjäksi, lopullisesti. Keisarileikkaus ja kohdunpoisto olivat järkyttävä menetys!

Kaiken tämän jälkeen alkoi Wendyn lähestyvä synnytys jo suorastaan pelottaa. Röntgen näytti kuutta pentua tulevaksi ja joka ikisen pennun syntymän kohdalla pelkäsin onko pentu elossa ja meneekö kaikki hyvin.  Kaikki meni hyvin ja lopulta wendy on neljän pojan ja kahden tytön ihana huolehtiva emä. 

Eli saimme siis neljä narttua astutettuamme kymmenkertaistettua seisoja kasvatuksemme vuodessa yhdestä kymmeneen pentuun. 😀 Mitä tästä opimme, se ei juuri paremmaksi muutu vaikka kuinka yrittää. Ehkä jatkossa tyydymme siihen mitä tulee eikä edes yritetä enempää.

Koe ja näyttely tuloksia ei juuri koronasta johtuen ole nyt talvella tipahdellut. Ainoa tulos taitaa olla Metsätien Slovenly Lempin NUO3 tulos kaer kokeesta.

Terveystuloksia saimme kun käytin kolme sijoitusnarttuani/ omistustani kuvissa.

Metsätien Slovenly Lempi HD B/A ED 0/0

Metsätien Slovenly Lotta HD B/B ED 0/0

Orla von Walhalla HD B/C ED 0/0